Portál s lyžováním v jižních Čechách už funguje

16.3.2010 - Návštěvníci i obyvatelé Jihočeského kraje mají vůbec poprvé k dispozici internetový portál s ucelenou nabídkou zimní turistiky v kraji. Občanské sdružení Jihočeský patriot totiž minulý týden spustilo web www.lyzujemevjiznichcechach, na němž zájemci najdou nejen přehled jihočeských lyžařských středisek a běžkařských tras, ale také aktuální informace o sněhových podmínkách.

I když portál bude sloužit lyžařům i milovníkům jiných zimních radovánek zejména v příští sezóně, už dnes v pilotní fázi shrnuje nabídku středisek i pro závěr sezóny letošní. Jihočeský kraj, který web nechal vytvořit, se tak rozhodl jít cestou například rakouských regionů, které prezentují možnosti zimní turistiky jako celek.­

„Nabídku služeb zimní turistiky jsme se rozhodli shromáždit na jeden internetový portál tak, aby o ní obyvatelé našeho kraje i turisté z jiných koutů České republiky mohli získat ucelené informace. Doposud se střediska prezentovala jednotlivě, některá ani to ne. Tento počin má zejména podpořit návštěvnost kraje v dosud stále opomíjeném zimním období,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Web www.lyzujemevjiznichcechach.cz nabízí návštěvníkovi komplexní přehled o lyžařských střediscích jižních Čech, poskytuje informace o počasí, stavu sněhové pokrývky a nabízí aktuální provozní údaje vleků. Na průběžné tvorbě a správě obsahu internetových stránek se mohou podílet samotná střediska. Web je pro začátek připraven v jedné jazykové verzi – české.

Smyslem realizace serveru www.lyzujemevjiznichcechach.cz je podpora rozvoje zimní turistiky v regionu, a to zejména odbytem služeb ve vztahu k rodinám s dětmi. „Právě rodiny jsou ideálními klienty jihočeských zimních středisek, která se jim postupně přizpůsobují. Jakoukoliv snahu o přiblížení turistických služeb této cílové skupině vítáme, protože je smysluplná,“ řekla ředitelka Jihočeské centrály cestovního ruchu Pavla Konopová.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty