Kraj rozdá dětem dalších téměř 1000 cyklistických přileb

25.5.2010 - Jihočeský kraj rozdá během následujících měsíců téměř tisíc dětských cyklistických přileb a přileb i chráničů na in-line brusle. Jihočeský hejtman Jiří Zimola tak pokračuje ve snahách o zvýšení bezpečnosti dětí při sportu.

Stejně jako při loňském nákupu dvou tisícovek cyklistických přileb a tisíce lyžařských helem a dalších bezpečnostních doplňků nebude tato investice stát kraj ani korunu. Jedná se o prostředky, které kraji poskytla firma ČEZ v rámci smlouvy o podpoře dostavby Temelína.

„V roce 2009 bylo za podpory ČEZ pořízeno dva tisíce dětských cyklistických helem, které jsem rozdával dětem na letních táborech, v dětských domovech, při řadě prezentačních akcí. Distribuci významně napomohla také jihočeská média, která pro své čtenáře připravila soutěže s možností výhry v podobě přileb,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola. Ten se tímto způsobem rozhodl řešit situaci, kdy Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) ukončila od loňského května přispívání na cyklistické helmy.

Bezpečnost dětí byla pro kraj natolik důležitá, že se rozhodl realizovat nákup cca 1000 helem také pro zimní sezonu (lyžařských helem). I tyto helmy a bezpečnostní doplňky (bederní pásy) byly dětem předávány ve všech okresech regionu, v rámci různých akcí a soutěží. Do jejich distribuce se zapojila i všechna regionální média a jihočeská lyžařská střediska a společně tak zahájila osvětovou kampaň, zaměřenou na zvýšení bezpečnosti lyžování dětí a mládeže.

Projekt nákupu a distribuce dětských cyklistických přileb a přileb i chráničů na in-line brusle vychází z plánu aktivit občanského sdružení Jihočeský patriot a je součástí již úspěšně nastartovaného projektu „Jižní Čechy bezpečné“.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty