Propagace mládežnického sportu

14.9.2010 - Vedení Jihočeského kraje se aktivně zapojuje do propagace mládežnického sportu v regionu s pomocí české olympioničky Kateřiny Neumannové.

S pomocí české olympioničky Kateřiny Neumannové se snaží poutavou formou přitáhnout mladé lidi ke klasickému lyžování, běhu, basketbalu a dalším sportům a vytvořit prostředí, kde bude mít každý oslovený zájem se do soutěží zapojit. Propagaci mládežnického sportu se věnuje prostřednictvím projektu „Jižní Čechy sportovní“, jehož generálním partnerem je Jaderná elektrárna Temelín a realizátorem občanské sdružení Jihočeský patriot.

Projekt „Jižní Čechy sportovní“ realizovaný díky partnerské spolupráci a podpoře Jaderné elektrárny Temelín v rámci akcí „využití volného času a rozvíjení talentu dětí a mládeže“ se orientuje na podporu masovějších sportovních aktivit mládeže po celý rok 2010 a v první polovině roku 2011. „Hlavním cílem  projektu je co největší zefektivnění podpory amatérského masového sportu, zejména na školské úrovni, tedy žáků základních a středních škol, tak jak byly vytipovány ve spolupráci s Jihočeským krajem,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Projekt „Jižní Čechy sportovní“ zahrnuje mediální a marketingovou podporu řady sportovních akcí, plánovaných na rok 2010 a 2011 v našem regionu, ve spolupráci s Odborem školští, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Jihočeského kraje a Krajskou asociací školních sportovních klubů. Patří mezi ně například krajské kolo závodu v přespolním běhu v Jindřichově Hradci, krajské kolo běhu na lyžích ve Vimperku, krajské kolo plavání v Táboře, basketbalové závody ve Strakonicích a řada dalších.

Projekt má celistvou podobu s propagační tváří Kateřiny Neumannové a jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly, kteří se budou závodů osobně účastnit, a bude sumářem akcí škol, sportovních pořádajících sportovních klubů a institucí.

Projektem „Jižní Čechy sportovní“ občanské sdružení Jihočeský patriot navazuje ve spolupráci s Kateřinou Neumannovou. V letošním roce už společně realizovali 5. ročník projektu „Hledá se nová Kateřina Neumanová". Projekt probíhá pod patronací této olympijské vítězky, která se na sklonku své kariéry rozhodla předat  bohaté zkušenosti mladým sportovcům a podpořit tak české lyžování. V rámci tohoto projektu se snaží poutavou formou přitáhnout mladé lidi ke klasickému lyžování a vytvořit prostředí, kde bude mít každý oslovený zájem se do soutěží zapojit.

Stáhnout rozpis krajských přeborů pro podzim 2010 a zimu 2011 v PDF (160 kb).

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty