Distribuce helem

2.9.2009 - Během nadcházejícího víkendu (5. a 6. září) se koná ve sportovním areálu ve Vimperku na Šumavě velká cyklistická slavnost. Na 24-hodinový cyklistický závod „BlackBurn Vimperká 24“ se sjedou špičkoví závodníci nejen z České republiky. Závodníci pojedou na desetikilometrovém okruhu s cílem najet za 24 hodin co nejvíce kilometrů. Akce, kterou zaštítil jihočeský hejtman Jiří Zimola, se koná v rámci projektu Jihočeský patriot.

Na kolo se může posadit každý. Buď jako jednotlivec, nebo ve dvoučlenném, čtyřčlenném či ve speciálním šestičlenném pořadatelském týmu.

„Po delší pauze nebude na startovní listině chybět ani náš nejzkušenější český cyklista ve 24-hodinových závodech Zdeněk Kříž (3. na MS, 1. na ME). Pavel Kozlík, další z elitních jezdců, si stanovil cíl celkově překonat hodnotu deseti tisíc nastoupaných metrů za závod. Akce je zároveň finálovým závodem seriálu BlackBurn GP 24 HOURS MTB, který se již konal v Liberci, Bystřičce a Berouně. A tak se bude ve Vimperku rozhodovat o tom, kdo získá drahocenné kovy v sérii,“ uvedl Petr Samek ze společnosti SportSoft, která akci pořádá.

Start závodu je v sobotu 5. září ve 12.00, konec v neděli 6. září ve 12.00. Akce má komfortní zázemí v nově rekonstruovaném sportovním areálu Vodník. Trasa závodu vede z areálu Vodník přes vimperskou nemocnici postupně až k nejvyššímu místu tratě, vysílači „Branťák“. Odtud závodníci musejí sjet zpět do areálu a vydat se do druhé části okruhu. Projedou skrz letní kino a arboretum, zámeckou alejí a nádvořím zámku se vrátí zpět do areálu. Převýšení okruhu, který měří 9 772 metrů, je 205 metrů a celkové stoupání 307 metrů.

Po celý víkend bude zajištěn bohatý doprovodný program. V pátek vystoupí např. Radim Hladík se skupinou BLUE EFFEKT, v sobotu pak BT’n’J, Dva a půl cvrčka, Duende Praha a další. „Zábava pro všechny“, to je heslo, kterého se pořadatelé drží. „Proto jsme spojili síly s Národním parkem a Chráněnou krajinnou oblastí (CHKO) Šumava. Na sobotu tak zaměstnanci parku a CHKO Šumava připravili dětský program s environmentální tématikou, soutěžemi a sladkými odměnami,“ upřesnil Petr Samek.

V neděli se pojede závod „Dětská 24-minutovka“, kde si i ti nejmladší budou moci vyzkoušet ostré závodní tempo. „Nejmladším závodníkům rozdáme při této příležitosti 30 cyklistických přileb, které díky financím společnosti ČEZ Jihočeský kraj od srpna distribuuje dětem po celém kraji, a to v celkovém počtu 2 000 kusů,“ dodal hejtman Jiří Zimola.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty