Střední školy se utkají v krajském fotbalovém finále

3.10.2010 - Žáci jihočeských středních škol se ve středu 6. října v Písku utkají o titul přeborníka Jihočeského kraje. Vítěz získá nejen právo zúčastnit se kvalifikace o republikové finále.

V případě dalšího postupu si může vybojovat až účast na světovém školním mistrovství, které se koná v dubnu příštího roku v Brazílii. Na turnaji v Písku budou mezi sebou soupeřit vítězové okresních kol v kategorii chlapců s ročníkem narození 1994 až 1996. Turnaj je jednou z mnoha mládežnických sportovních akcí, podporovaných Jihočeským krajem v rámci projektu Jižní Čechy sportovní.

„Hrát se začne od půl deváté ráno v areálu HC Písek v Burgetově ulici,“ uvedl Jan Steinbauer, předseda Krajské rady Asociace školních sportovních klubů ČR (AŠSK). Na turnaji podle něho startují nejvýše osmnáctičlenná družstva, složená vždy z žáků jedné školy. Turnaj vyhlašují společně Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Jihočeského kraje, AŠSK a Dům dětí a mládeže Písek.

Projekt „Jižní Čechy sportovní“ realizovaný díky partnerské spolupráci a podpoře Jaderné elektrárny Temelín v rámci akcí „využití volného času a rozvíjení talentu dětí a mládeže“ se orientuje na podporu masovějších sportovních aktivit mládeže po celý rok 2010 a v první polovině roku 2011. „Hlavním cílem projektu je co největší zefektivnění podpory amatérského masového sportu, zejména na školské úrovni, tedy žáků základních a středních škol, tak jak byly vytipovány ve spolupráci s Jihočeským krajem,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Projekt, jehož generálním partnerem je Jaderná elektrárna Temelín a realizátorem občanské sdružení Jihočeský patriot, podpořila olympijská vítězka Kateřina Neumannová, která se stejně jako Jiří Zimola většiny závodů také osobně zúčastní.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty