Jindřichův Hradec hostí krajský přebor v přespolním běhu

5.10.2010 - Ve čtvrtek 14. října hostí Jindřichův Hradec krajský přebor žactva a dorostu v přespolním běhu. O tituly krajských přeborníků se utkají jak jednotlivci, tak čtyřčlenná družstva. „Celkem by se soutěže mělo zúčastnit až 120 mladých závodníků z celých jižních Čech,” uvedl předseda Krajské rady Asociace školních sportovních klubů Jan Steinbauer.

Krajský přebor v přespolním běhu je jednou z mnoha mládežnických sportovních akcí, podporovaných Jihočeským krajem v rámci projektu Jižní Čechy sportovní. Projekt, realizovaný díky partnerské spolupráci a podpoře Jaderné elektrárny Temelín v rámci akcí „využití volného času a rozvíjení talentu dětí a mládeže“ se orientuje na podporu masovějších sportovních aktivit mládeže po celý rok 2010 a v první polovině roku 2011. „Hlavním cílem projektu je co největší zefektivnění podpory amatérského masového sportu, zejména na školské úrovni, tedy žáků základních a středních škol, tak jak byly vytipovány ve spolupráci s Jihočeským krajem,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Projekt, jehož generálním partnerem je Jaderná elektrárna Temelín a realizátorem občanské sdružení Jihočeský patriot, podpořila olympijská vítězka Kateřina Neumannová, která se stejně jako Jiří Zimola většiny závodů také osobně zúčastní.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty