České Budějovice hostí krajské kolo ve stolním tenise

22.10.2010 - Žáci jihočeských škol se v úterý 2. listopadu utkají v herně Orel v Českých Budějovicích o titul přeborníků Jihočeského kraje ve stolním tenise. O dva dny později (ve čtvrtek 4. 11.) absolvují stejnou soutěž na stejném místě i žákyně.

Turnaj pořádá Asociace školních sportovních klubů (AŠSK) společně s českobudějovickým Domovem dětí a mládeže. Záštitu nad turnajem převzali jihočeský hejtman Jiří Zimola a olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová.

„Vítězové krajského kola postupují do celostátního finále, které se bude konat 15. a 16. listopadu v Jindřichově Hradci,“ řekl předseda Jihočeské krajské rady AŠSK Jan Steinbauer. Českobudějovický turnaj je vypsán pro kategorii žáků a žákyň osmých a devátých tříd základních škol a pro jejich vrstevníky z osmiletých gymnázií. Za každou školu startuje maximálně jedno čtyřčlenné družstvo.  Chlapci začnou hrát v sobotu 2. 11. od 8.30, dívky 4. 11. v témže čase. Herna Orel se nachází v tribuně fotbalového stadionu Dynamo České Budějovice.

Turnaj je jednou z mnoha mládežnických sportovních akcí, podporovaných Jihočeským krajem v rámci projektu Jižní Čechy sportovní. Projekt „Jižní Čechy sportovní“ realizovaný díky partnerské spolupráci a podpoře Jaderné elektrárny Temelín v rámci akcí „využití volného času a rozvíjení talentu dětí a mládeže“ se orientuje na podporu masovějších sportovních aktivit mládeže po celý rok 2010. „Hlavním cílem projektu je co největší zefektivnění podpory amatérského masového sportu, zejména na školské úrovni, tedy žáků základních a středních škol, tak jak byly vytipovány ve spolupráci s Jihočeským krajem,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Projekt, jehož generálním partnerem je Jaderná elektrárna Temelín a realizátorem občanské sdružení Jihočeský patriot, podpořila olympijská vítězka Kateřina Neumannová, která se stejně jako Jiří Zimola většiny závodů také osobně zúčastní.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty