Tábor hostí krajský školní přebor v plavání

29.11.2010 - Žáci jihočeských středních a základních škol se ve středu 1. prosince utkají na plaveckém stadionu v Táboře o titul krajského přeborníka družstev v plavání. Plavat budou šestičlenná družstva chlapců a dívek ve dvou věkových kategoriích.

První kategorie je vypsána pro mladé plavce s ročníkem narození 1995 až 1997, ve druhé, starší kategorii, budou soupeřit plavci, narození v letech 1991 až 1995. Závody pořádá Krajský úřad Jihočeského kraje, Dům dětí a mládeže v Táboře a Asociace školních sportovních klubů Tábor. Plavecké závody jsou jednou z mnoha mládežnických sportovních akcí v rámci projektu Jižní Čechy sportovní.

„Vítězové starší kategorie postupují do republikového finále, které se bude konat opět v Táboře,“ uvedl ředitel táborského Domu dětí a mládeže Josef Musil. Členové družstev poplavou šest plaveckých disciplin, čtyři se zúčastní polohové štafety a všichni pak závěrečného štafetového závodu 6 krát 50 metrů volným způsobem.

Projekt „Jižní Čechy sportovní“ realizovaný díky partnerské spolupráci a podpoře Jaderné elektrárny Temelín v rámci akcí využití volného času a rozvíjení talentu dětí a mládeže se orientuje na podporu masovějších sportovních aktivit mládeže po celý rok 2010. „Hlavním cílem projektu je co největší zefektivnění podpory amatérského masového sportu, zejména na školské úrovni, tedy žáků základních a středních škol,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola. Projekt, jehož realizátorem je občanské sdružení Jihočeský patriot, podpořila také olympijská vítězka Kateřina Neumannová, která je společně s hejtmanem patronkou akcí.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty