Filmová kancelář jižní Čechy

16.9.2012 - Filmová kancelář jižní Čechy je projektem občanského sdružení Jihočeský patriot, jehož cílem je podpora rozvoje jižních Čech.

Hlavním úkolem kanceláře je propagovat jižní Čechy prostřednictvím filmu, zajišťovat tzv. filmovou turistiku a podporovat filmové aktivity v tomto regionu.

Čertova stěnaFilmová kancelář jižní Čechy nabízí asistenci filmovým produkcím při vyhledávání vhodných lokací a při zabezpečení nezbytných povolení k natáčení. Silnou stránkou zástupců kanceláře je vynikající znalost lokalit, historie i možností regionu, ale zejména četné personální kontakty v kraji. Kancelář usnadní a urychlí kontakt s místními subjekty a poskytne konzultace o možnostech natáčení filmových projektů. Zároveň zajistí komplexní marketingové služby s důkladnou znalostí regionální mediální sféry i potřebných kontaktů, které filmové štáby potřebují.

 

Filmová kancelář jižní Čechy nabízí filmovým produkcím:

  • informace o lokacích a možnostech natáčení
  • organizační pomoc při pohybu a ubytování natáčecích štábů
  • kontaktování samosprávných institucí v souvislosti s natáčením filmů
  • zprostředkování povolení při natáčeních v jihočeských památkách
  • zapůjčení techniky od městských společností či rekvizit (historické zemědělské stroje, retro výpočetní techniku)
  • zprostředkování dopravy (infrastruktura) – autobus, vlak, letiště
  • zprostředkování ubytování a cateringu ve spolupráci s partnerskými penziony a hotely po celých jižních Čechách
  • zajištění povolenek a vyjednání možnosti natáčení na území CHKO
  • odborné konzultace týkající se regionu
  • komplexní marketingové a PR služby
  • organizace společenských setkání filmových štábů s představiteli regionu

 

Kontakt na jihočeskou filmovou kancelář:

Ing. Pavla Konopová, PhD. – předsedkyně občanského sdružení Jihočeský patriot

Mobil: 724 648 847

E-mail: konopova@jihoceskypatriot.cz

URL: www.jihoceskypatriot.cz

O regionu

Kraj po staletí spravovaný lidmi v souladu s nároky přírody, svou krásou překvapí každého návštěvníka. Kdo přijede za historickými památkami, pochopí, jak osvícené a bohaté musely být šlechtické rody a jak vynikající umělci a řemeslníci zde žili. Zanechali zde totiž budoucím generacím nespočet kulturně historických památek jako doklad bohaté a mnohotvárné historie - starobylá města, plná života a kultury, majestátné gotické kostely, zasněné renesanční zámky, kláštery, památky lidového stavitelství, zajímavé technické stavby včetně důmyslných rybničních systémů.

Jižní Čechy mají však díky absenci velkých průmyslových podniků i vysokou krajinnou hodnotu. Jejím důkazem je množství vyhlášených chráněných území. Jižní Čechy jsou krajem nesčetných rybníků, borových lesů i rozsáhlých rašelinišť, oživeným siluetami měst i venkovských kostelů, které skvěle harmonují s bělostnými blatskými statky. To je obraz typické jihočeské krajiny v okolí Českých Budějovic, Třeboně či Veselí nad Lužnicí. Jižní Čechy jsou však i drsná horská krajina majestátné Šumavy, Novohradských hor a Blanského lesa. Bezpočet krás skrývá však i kraj jihovýchodně od Jindřichova Hradce – díky málo narušené přírodě, hojným volně roztroušeným žulovým blokům, vysokým vrchům i velkým rybníkům bývá právem nazýván Českou Kanadou.

Na severu je region ohraničen malebným Píseckem v povodí řek Vltavy a Otavy a Táborskem, které je známé zejména díky svému husitskému období. Současné hranice mezi jižními Čechami, Rakouskem a Německem rozdělují krajinu, jejíž historie byla mnohdy svázána s jedním šlechtickým rodem a se stejnými mocenskými zájmy. Poloha kraje předurčuje i jeho kulturní bohatství – kulturní vlivy drsného germánského a anglosaského severu se zde střetávaly s vytříbeným uměním italských renesančních mistrů. Města však nejsou jakýmisi historickými skanzeny, ale naopak – tepe v nich každodenní život v neopakovatelné atmosféře. Zastavte se, zůstaňte déle, přijeďte opět...

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty