Jižní Čechy bezpečné - bezpečnostní sítě pro pořadatele dětských lyžařských závodů v jihočeském kraji

10.12.2012 - Dětské lyžařské závody v jižních Čechách jsou stále více oblíbenější. Projekt nákupu a montáže bezpečnostních sítí pro pořadatele dětských lyžařských závodů v jihočeském kraji vychází z konkrétních potřeb největších pořadatelů dětských, školních i dospělých lyžařských závodů, aktivit občanského sdružení Jihočeský patriot a je součástí již úspěšně nastartovaného projektu „Jižní Čechy bezpečné“.

Projekt tak reaguje nejen na konkrétní, faktické potřeby, ale přímo  tím i reaguje i na smutné události roku 2010, kdy se těžce zranil jedenáctiletý chlapec v závodě v obřím slalomu poté co vylétl z trati a narazil do stromu si všichni uvědomili, že je třeba ještě více podpořit bezpečnost dětí:

Pořadatelská činnost závodů sama o sobě neprodukuje zisk, pro organizátory je spíše ztrátová. Proto jí pořádají pouze neziskové organizace, tj. dobrovolníci a nadšenci, kteří jsou tak odkázáni na pomoc partnerů. V tomto konkrétním případě Jaderná elektrárna Temelín generální partner projektu.

Tato investice je investicí do zdraví a bezpečí dětí. Tato akce pomáhá rozvoji cestovního ruchu v jižních Čechách s důrazem na zvýšení bezpečnosti dětí v rámci jejich sportování.

Bezpečnostní sítě proti pádu mimo sjezdovku v zalesněných úsecích trati jsou velmi dobrým počinem pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví široké veřejnosti s tím, že děti a mládež jsou právě tou nejdůležitější cílovou skupinou. Ze statistik úrazů vyplývá, že zejména síť napomohla v mnoha případech zachránit lidský život.

Ing. Pavla Konopová, PhD., předsedkyně sdružení Jihočeský Patriot

Bc. Ivana Kerlesová, místopředseda

a Jakub Prűher – trenér, člen organizačního a přípravného týmu

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty