Projekt Jižní Čechy bezpečné pokračuje i letos

20.5.2014 - Letos pokračuje projekt s názvem Jižní Čechy bezpečné, který už druhým rokem realizuje občanské sdružení Jihočeský patriot. Projekt, jehož podstatou je vzdělávání provozovatelů turistických služeb, napomáhá výcviku průvodců i sportovních instruktorů v oblasti bezpečného pohybu rekreantů.

Nabízí bezplatné vzdělávací kurzy zejména provozovatelům turistických služeb a zařízení, zástupcům škol a dalším zájemcům z Jihočeského kraje.

Po loňském roce, během nějž mohli zájemci navštívit tři kurzy zaměřené na bezpečný pohyb osob v zimním období, se letos bude moci odborná i širší veřejnost vzdělat na téma bezpečnost při letních aktivitách. Od letošního jara do podzimu tak čekají zájemce kurzy zaměřené na bezpečný pohyb při letních sportovních a volnočasových aktivitách, pohyb hendikepovaných osob a poskytování první pomoci.

V létě jsou jižní Čechy nejvyhledávanější destinací k trávení dovolené ze strany tuzemských rekreantů. Projekt Jižní Čechy bezpečné má přispět k maximálnímu snížení úrazovosti těchto rezidentů.

Cílem vzdělávacího projektu Jižní Čechy bezpečné je profilace jižních Čech jako místa pro bezpečné trávení aktivního volného času a dovolené, a to ze strany tuzemských i zahraničních hostů, zejména dětí a mládeže, dále podpora incomingové turistiky, zlepšení kvality turistických služeb. V rámci projektu je vytvářeno několik typů školení zejména pro provozovatele turistických služeb, a to v oblasti školení sportovních a rekreačních středisek, záchranných složek s cílem poskytnutí kvalitního prostoru pro trénink a tím zvýšení schopností členů záchranných složek, dále programy pro hendikepované (zapojení hendikepovaných do různých aktivit pod dohledem zkušených instruktorů) a v neposlední řadě i školení průvodců s cílem poskytnutí možnosti komplexního výcviku.

Projekt Jižní Čechy bezpečné Reg. č. CZ.1.07/3.2.08/03.0005 je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

EU

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty