Bechyně chystá první jihočeskou naučnou filmovou stezku

15.12.2014 - V jihočeské Bechyni v těchto dnech vzniká první naučná filmová stezka. Ta představuje místa, kde se natáčely známé české filmy. Místa budou do konce roku označena cedulemi s názvem filmů a krátkou anotací.

Naučná filmová stezka Bechyně zahrnuje 7 míst, kde se točily známé české filmy. Zejména turisté tak mohou navštívit místa, kde vznikaly filmy: Kameňák, Ryba na suchu, Zlatí úhoři, Jsem nebe, Čertova nevěsta, Jan Hus a Metráček. Stezka je součástí projektu „Jižní Čechy – filmové“, jehož generálním partnerem je Jaderná elektrárna Temelín. Cílem projektu je zvýšit povědomí o jižních Čechách jako o oblíbené lokalitě českých filmařů a přilákat do nich turisty.

„Dnes jsme odvezli do Bechyně celkem osm venkovních cedulí, z nichž sedm je věnováno samotným filmům a jedna se věnuje projektu obecně. Už máme připraveny i lokace, kde budou cedule v příštích týdnech umístěny,“ uvedla manažerka projektu Pavla Skrbková.

Označení míst, kde se dříve filmovalo, vítá i Jihočeský kraj. „Málokdo ví, kolik míst a která se stala cílem tuzemských i zahraničních filmařů. Jejich značení přispěje nejen k poučení, ale má i význam v oblasti cestovního ruchu. Turisté tak mohou cíleně vyhledávat místa, kde stály natáčecí štáby s populárními herci,“ řekl jihočeský radní Tomeš Vytiska.

Bližší informace: Ing. Pavla Skrbková, PhD., tel: 724 648 847

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty