Díky projektu Jižní Čechy bezpečné se vzdělaly desítky osob

4.11.2014 - Několik desítek provozovatelů turistických služeb, průvodců, podnikatelů a dalších zájemců se během uplynulých dvou let vzdělalo v oblasti bezpečného pohybu osob při turistických aktivitách v jižních Čechách.

Zasloužil se o to projekt s názvem Jižní Čechy bezpečné, jehož realizaci dokončuje občanské sdružení Jihočeský patriot. Projekt, jehož podstatou je vzdělávání provozovatelů turistických služeb, napomáhá výcviku průvodců i sportovních instruktorů v oblasti bezpečného pohybu rekreantů. Nabízí bezplatné vzdělávací kurzy zejména provozovatelům turistických služeb a zařízení, zástupcům škol a dalším zájemcům z Jihočeského kraje.

V roce 2013 mohli zájemci navštívit tři kurzy zaměřené na bezpečný pohyb osob v zimním období, letos se odborná i širší veřejnost vzdělala na téma bezpečnost při letních aktivitách. Všechny kurzy se zaměřily na bezpečný pohyb při sportovních a volnočasových aktivitách, pohyb hendikepovaných osob a poskytování první pomoci.

Cílem vzdělávacího projektu Jižní Čechy bezpečné je profilace jižních Čech jako místa pro bezpečné trávení aktivního volného času a dovolené, a to ze strany tuzemských i zahraničních hostů, zejména dětí a mládeže, dále podpora incomingové turistiky, zlepšení kvality turistických služeb. V rámci projektu je vytvářeno několik typů školení zejména pro provozovatele turistických služeb, a to v oblasti školení sportovních a rekreačních středisek, záchranných složek s cílem poskytnutí kvalitního prostoru pro trénink a tím zvýšení schopností členů záchranných složek, dále programy pro hendikepované (zapojení hendikepovaných do různých aktivit pod dohledem zkušených instruktorů) a v neposlední řadě i školení průvodců s cílem poskytnutí možnosti komplexního výcviku.

Projekt Jižní Čechy bezpečné Reg. č. CZ.1.07/3.2.08/03.0005 je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

EU

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty