Lyžujeme v jižních Čechách

27.12.2009 - Jihočeský kraj představil projekt bezpečného lyžování v jižních Čechách. Cílem projektu je představit jižní Čechy jako ideální oblast pro zimní dovolenou zejména pro rodiny s dětmi a zároveň přispět k tomu, aby se maximálně snížil počet úrazů na sjezdovkách. 

Součástí projektu je tak i informační brožurka o možnostech lyžování v kraji včetně deseti základních pravidel Světové lyžařské federace pro bezpečné chování na sjezdovkách. Lyžařů totiž přibývá a tím roste i riziko střetů a úrazů.

Například zmodernizovaný Skiareál Lipno loni navštívilo na 180 tisíc lidí, o 90 procent více než před rokem. A o úrazy na sjezdovkách nebyla nouze, dodává Jiří Oupický z Horské služby na Lipně: "Když je prostě hodně lidí, tak úrazy přibývají. Loni jsme ošetřili 290 úrazů."

V rámci projektu budou jihočeská zimní střediska rozdávat i dětské lyžařské přilby. Na tuto zimu je jich připraveno celkem tisíc. Pavla Konopová z občanského sdružení Patriot doplňuje: "Tento projekt není první. Už v létě jsme přišli s cyklistickými helmami a chtěli jsme připravit něco i na zimní sezónu. Úrazy na sjezdovkách jsou opravdu závažné, takže lyžařskými helmami jsme se trefili do černého. Pokud se zachrání dětský život, nebo se zabrání úrazu, tak projekt není zbytečný."

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty