Lyžování v jižních Čechách najdou obyvatelé i návštěvníci kraje na jednom portálu

28.1.2010 - Která místa k lyžování nabízí Jihočeský kraj? Kam lze vyrazit za běžkami a kde je nejdelší bruslařská dráha v České republice? Odpovědi na tyto dotazy a mnohé další zajímavosti včetně aktuální sněhové situace bude možné už za několik týdnů nalézt na jednom internetovém portálu. Web, který bude uceleným přehledem o nabídce zimní turistiky, připravuje občanské sdružení Jihočeský patriot pro Jihočeský kraj.

„Jižní Čechy jsou krásné i v zimě. Rozmanitá jihočeská krajina nabízí řadu možností k zimním radovánkám. V žádném jiném českém kraji nemohou lidé na tak relativně malém prostoru lyžovat na sjezdovkách, běhat na běžkách v nedotčené přírodě nebo bruslit na hladinách rybníků a jezer. V posledních letech prošla navíc řada zimních středisek v jižních Čechách rozsáhlou modernizací, spojenou s výrazným zvýšením komfortu pro návštěvníky a především rozšířením nabídky služeb, splňujících nejvyšší evropský standard. Tuto nabídku jsme chtěli shromáždit na jeden internetový portál tak, aby o ní obyvatelé našeho kraje i turisté z jiných koutů České republiky mohli získat ucelené informace,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Připravovaný web www.lyzujemevjiznichcechach.cz nabídne návštěvníkovi komplexní přehled o lyžařských střediscích jižních Čech, poskytne informace o počasí, stavu sněhové pokrývky a nabídne aktuální provozní údaje vleků. „Tento web bude pracovat na základě redakčního systému, který umožní jednotlivým střediskům podílet se na průběžné tvorbě a správě obsahu internetových stránek. Web bude pro začátek připraven v jedné jazykové verzi – české, bude obsahovat minimálně tři reklamní prostory a bude kompatibilní se všemi současnými internetovými prohlížeči,“ uvedl webmaster Marek Nebesář.

Server www.lyzujemevjiznichcechach.cz je dalším projektem občanského sdružení Jihočeský patriot, který má pomoci podpořit rozvoj zimní turistiky v našem regionu. „Víme, že  náš kraj představuje ideální místo pro zimní rodinnou dovolenou jak pro samotné Jihočechy tak pro turisty. Proto jsme informace o jihočeském lyžování vydali už v tištěné podobě. Vedle toho jsme se soustředili také na bezpečnost – pro Jihočeský kraj jsme s finanční podporou Jaderné elektrárny Temelín zajistili zhruba tisíc dětských lyžařských přileb a bederních pásů. Internetová forma propagace lyžování v našem regionu je další aktivitou na podporu zimní sezóny,“ řekla předsedkyně Jihočeského patriota Pavla Konopová.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty