Zprávy

Bechyně chystá první jihočeskou naučnou filmovou stezku

15.12.2014 - V jihočeské Bechyni v těchto dnech vzniká první naučná filmová stezka. Ta představuje místa, kde se natáčely známé české filmy. Místa budou do konce roku označena cedulemi s názvem filmů a krátkou anotací.

Díky projektu Jižní Čechy bezpečné se vzdělaly desítky osob

4.11.2014 - Několik desítek provozovatelů turistických služeb, průvodců, podnikatelů a dalších zájemců se během uplynulých dvou let vzdělalo v oblasti bezpečného pohybu osob při turistických aktivitách v jižních Čechách.

Projekt Jižní Čechy bezpečné pokračuje i letos

20.5.2014 - Letos pokračuje projekt s názvem Jižní Čechy bezpečné, který už druhým rokem realizuje občanské sdružení Jihočeský patriot. Projekt, jehož podstatou je vzdělávání provozovatelů turistických služeb, napomáhá výcviku průvodců i sportovních instruktorů v oblasti bezpečného pohybu rekreantů.

Filmová kancelář láká filmaře do jižních Čech

2.5.2014 - Už třetím rokem funguje v jižních Čechách filmová kancelář, která úspěšně láká do jižních Čech filmaře a prostřednictvím filmů pomáhá zvýšit jejich turistickou návštěvnost. Prakticky každý film, který se v jižních Čechách natáčel, přestavuje zároveň vítanou propagaci a láká k návštěvě regionu tisíce návštěvníků z domova i ze zahraničí.

Filmová kancelář láká filmaře do jižních Čech

11.11.2013 - Už druhým rokem funguje v jižních Čechách filmová kancelář, která úspěšně láká do jižních Čech filmaře a prostřednictvím filmů pomáhá zvýšit jejich turistickou návštěvnost. Prakticky každý film, který se v jižních Čechách natáčel, přestavuje zároveň vítanou propagaci a láká k návštěvě regionu tisíce návštěvníků z domova i ze zahraničí.

Provozovatelé turistických služeb se vzdělali k bezpečnému pohybu v zimě

21.10.2013 - Provozovatelé turistických služeb a zařízení, zástupci škol a další zájemci z Jihočeského kraje se letos vzdělali na téma bezpečného pohybu při zimních sportovních a volnočasových aktivitách, pohybu hendikepovaných osob a poskytování první pomoci. To vše díky projektu s názvem Jižní Čechy bezpečné, který v letech 2013 – 2014 realizuje občanské sdružení Jihočeský patriot.

Jižní Čechy bezpečné - bezpečnostní sítě pro pořadatele dětských lyžařských závodů v jihočeském kraji

10.12.2012 - Dětské lyžařské závody v jižních Čechách jsou stále více oblíbenější. Projekt nákupu a montáže bezpečnostních sítí pro pořadatele dětských lyžařských závodů v jihočeském kraji vychází z konkrétních potřeb největších pořadatelů dětských, školních i dospělých lyžařských závodů, aktivit občanského sdružení Jihočeský patriot a je součástí již úspěšně nastartovaného projektu „Jižní Čechy bezpečné“.

Síť pomůže zvýšit bezpečnost dětí při lyžařských závodech

7.12.2012 - Téměř půl kilometrová bezpečnostní síť s více než stovkou podpůrných tyčí pomůže od začátku zimní sezóny významně zvýšit bezpečnost dětských lyžařských závodů v jižních Čechách. Nákup sítě a její instalaci na sjezdovou trať finančně podpořila Jaderná elektrárna Temelín jako generální partner projektu.



Filmová kancelář jižní Čechy

16.9.2012 - Filmová kancelář jižní Čechy je projektem občanského sdružení Jihočeský patriot, jehož cílem je podpora rozvoje jižních Čech.

Oslovení

8.8.2011 - Dovolte nám představit občanské sdružení Jihočeský patriot, které od roku 2009 posiluje image sponzorských subjektů prostřednictvím realizace projektů.

Známé Jihočešky se předvedou v roli modelek

3.12.2010 - Jihočeské manažerky a novinářky si v podvečer poslední adventní soboty (18. 12.) vyzkouší roli modelek. Přehlídka proběhne v domě U Beránka od 17.00.

Tábor hostí krajský školní přebor v plavání

29.11.2010 - Žáci jihočeských středních a základních škol se ve středu 1. prosince utkají na plaveckém stadionu v Táboře o titul krajského přeborníka družstev v plavání. Plavat budou šestičlenná družstva chlapců a dívek ve dvou věkových kategoriích.

České Budějovice hostí krajské kolo ve stolním tenise

22.10.2010 - Žáci jihočeských škol se v úterý 2. listopadu utkají v herně Orel v Českých Budějovicích o titul přeborníků Jihočeského kraje ve stolním tenise. O dva dny později (ve čtvrtek 4. 11.) absolvují stejnou soutěž na stejném místě i žákyně.

Jindřichův Hradec hostí krajský přebor v přespolním běhu

5.10.2010 - Ve čtvrtek 14. října hostí Jindřichův Hradec krajský přebor žactva a dorostu v přespolním běhu. O tituly krajských přeborníků se utkají jak jednotlivci, tak čtyřčlenná družstva. „Celkem by se soutěže mělo zúčastnit až 120 mladých závodníků z celých jižních Čech,” uvedl předseda Krajské rady Asociace školních sportovních klubů Jan Steinbauer.

Střední školy se utkají v krajském fotbalovém finále

3.10.2010 - Žáci jihočeských středních škol se ve středu 6. října v Písku utkají o titul přeborníka Jihočeského kraje. Vítěz získá nejen právo zúčastnit se kvalifikace o republikové finále.

Krumlovský vodácký maratón letos pojedou i dračí lodě

2.10.2010 - Stovky závodníků od ryzích amatérů až po špičkové sportovce se pokusí v sobotu 9. října pokořit magickou hranici dvou hodin při Krumlovském vodáckém maratonu z Vyššího Brodu do Českého Krumlova.

Napsali o nás

1.10.2010 - Kraj chce více přitáhnout mladé Jihočechy ke sportu. Více naleznete v PDF (500 kb).

Propagace mládežnického sportu

14.9.2010 - Vedení Jihočeského kraje se aktivně zapojuje do propagace mládežnického sportu v regionu s pomocí české olympioničky Kateřiny Neumannové.

Evropský týden sportu a relaxace žen

20.7.2010 - Ve sportovně relaxačním areálu u cyklostezky v Hluboké nad Vltavou proběhl ve dnech 5. – 11. července 2010 druhý ročník unikátní akce určené všem ženám a dívkám - Evropský týden sportu a relaxace žen.

Kraj rozdá dětem dalších téměř 1000 cyklistických přileb

25.5.2010 - Jihočeský kraj rozdá během následujících měsíců téměř tisíc dětských cyklistických přileb a přileb i chráničů na in-line brusle. Jihočeský hejtman Jiří Zimola tak pokračuje ve snahách o zvýšení bezpečnosti dětí při sportu.

Evropský týden sportu a relaxace žen

24.5.2010 - Pro ženy, které touží po odpočinku a relaxaci a zároveň chtějí udělat něco dobrého pro své zdraví a figuru, je od 5. do 11. 7. 2010 připravena unikátní akce Evropský týden sportu a relaxace žen ve Sportovně relaxačním areálu Hluboké nad Vltavou.

Jihočeští senioři získají elektronické bidety

23.5.2010 - Do konce května budou moci užívat klienti českobudějovického Senior domu (Husova třída 1651/125b) nové elektronické bidety. Ty významně přispějí k vyšší hygieně a především ke snazší obsluze ze strany klientů tohoto zařízení.

Aktivity občanského sdružení jihočeský patriot na rok 2010

5.5.2010 - Jde například o podporu nákupu a distribuci dětských cyklistických přileb a přileb i chráničů na in-line brusle, podpora údržby bruslařské dráhy na Lipně, projekt Jižní Čechy sportovní nebo spolupráce na „Evropském týdnu sportu a relaxace žen“ v rámci projektu Jižní Čechy krásnější. Více informací naleznete v článku.

Portál s lyžováním v jižních Čechách už funguje

16.3.2010 - Návštěvníci i obyvatelé Jihočeského kraje mají vůbec poprvé k dispozici internetový portál s ucelenou nabídkou zimní turistiky v kraji. Občanské sdružení Jihočeský patriot totiž minulý týden spustilo web www.lyzujemevjiznichcechach, na němž zájemci najdou nejen přehled jihočeských lyžařských středisek a běžkařských tras, ale také aktuální informace o sněhových podmínkách.

Klání mladých lyžařů v Kramolínském obřáku

16.2.2010 - V pořadí už sedmý ročník závodu mladých lyžařů v obřím slalomu s názvem Kramolínský obřák bude hostit Skiareál Lipno. Tuto sobotu (20. února) se pod záštitou jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly utkají chlapci a dívky v kategoriích přípravka (ročník 2001 a mladší), předžactvo (ročník 2000-1999), mladší žactvo (ročník 1998-1997) a starší žactvo (ročník 1996-1995).

Kraj už rozdal dětem stovky lyžařských helem

28.1.2010 - Vedení Jihočeského kraje s pomocí jihočeských lyžařských středisek a občanským sdružením Jihočeský patriot během zimní sezóny 2009 – 2010 už rozdalo stovky lyžařských helem. Ty nakoupilo s finanční pomocí Jaderné elektrárny Temelín v prosinci loňského roku v rámci ojedinělého projektu na podporu zimní turistiky s názvem „Lyžujeme v jižních Čechách“. Projekt, jehož hlavním cílem je prezentace jižních Čech jako ideální oblasti pro zimní dovolenou zejména pro rodiny s dětmi, má přispět k tomu, aby na sjezdovkách ubylo vážných úrazů.

Lyžování v jižních Čechách najdou obyvatelé i návštěvníci kraje na jednom portálu

28.1.2010 - Která místa k lyžování nabízí Jihočeský kraj? Kam lze vyrazit za běžkami a kde je nejdelší bruslařská dráha v České republice? Odpovědi na tyto dotazy a mnohé další zajímavosti včetně aktuální sněhové situace bude možné už za několik týdnů nalézt na jednom internetovém portálu. Web, který bude uceleným přehledem o nabídce zimní turistiky, připravuje občanské sdružení Jihočeský patriot pro Jihočeský kraj.

Lyžujeme v jižních Čechách

27.12.2009 - Jihočeský kraj představil projekt bezpečného lyžování v jižních Čechách. Cílem projektu je představit jižní Čechy jako ideální oblast pro zimní dovolenou zejména pro rodiny s dětmi a zároveň přispět k tomu, aby se maximálně snížil počet úrazů na sjezdovkách. 

Jižní Čechy krásnější

14.9.2009 - Každá žena může být krásná. Všechny Jihočešky, které se chtějí znovu přesvědčit o pravdivosti tohoto úsloví, mohou ve čtvrtek 17. září od 18 hodin v obchodě Miss Rose v Českých Budějovicích zdarma využít služeb známé vizážistky Gabriely Holejšovské. Akce s podtitulem „Jižní Čechy krásnější“ se koná v rámci projektu Jihočeský patriot.

Distribuce helem

2.9.2009 - Během nadcházejícího víkendu (5. a 6. září) se koná ve sportovním areálu ve Vimperku na Šumavě velká cyklistická slavnost. Na 24-hodinový cyklistický závod „BlackBurn Vimperká 24“ se sjedou špičkoví závodníci nejen z České republiky. Závodníci pojedou na desetikilometrovém okruhu s cílem najet za 24 hodin co nejvíce kilometrů. Akce, kterou zaštítil jihočeský hejtman Jiří Zimola, se koná v rámci projektu Jihočeský patriot.

Mezi jihočeské děti kraj rozdá dva tisíce cyklistických přileb

24.8.2009 - Děti v Jihočeském regionu mohou získat cyklistickou helmu. Jihočeské kraj jich nakoupil dva tisíce a mezi děti je chce rozdat ještě v průběhu letošního srpna a září. Jihočeský hejtman Jiří Zimola se tímto způsobem rozhodl řešit situaci, kdy Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) ukončila od tohoto května přispívání na cyklistické helmy. „Bezpečnost dětí je pro nás natolik důležitá, že jsme se rozhodli financovat nákup helem z krajských prostředků. Tato investice ale nebude kraj stát ani korunu. Jedná se o prostředky, které kraji poskytla firma ČEZ v rámci smlouvy o podpoře dostavby Temelína,“ řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

V organizacích zřizovaných krajem najde práci 120 lidí

19.7.2009 - Jihočeský kraj se rozhodl zaměstnávat nezaměstnané. Uplatnění najdou v organizacích zřizovaných krajem při výkonu veřejně prospěšných prací. Podle prvotních ohlasů během května a června tímto způsobem získá práci zhruba 120 osob, které jsou v současnosti v evidenci úřadů práce.

Jižní Čechy jsou bezpečné zaznělo po jednání hejtmana, primátora a policejního ředitele

26.6.2009 - Letní sezóna každoročně přináší mírný nárůst kriminality. Spočívá především v nárůstu krádeží cenných věcí ze stanů, krádeží jízdních kol, vykrádání aut či konzumaci alkoholických nápojů mládeží. Nad bezpečnostní situací v regionu se dnes proto sešel hejtman jihočeského kraje Jiří Zimola s primátorem Českých Budějovic Jurajem Thomou a ředitelem Krajské správy policie České republiky Radomírem Heřmanem. Bavili se o připravenosti policie a českobudějovických městských strážníků na nadcházející letní sezónu. „Chceme žít v jižních Čechách bezpečných. Proto je naší povinností reagovat na veškeré aktuální záležitosti,“ uvedl po setkání hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Schůzku inicioval hejtman Zimola nejen z titulu šéfa Bezpečnostní rady kraje. Podobná setkání by se podle něj měla opakovat v pravidelných intervalech „Snažil jsem se získat obecné informace z hlediska bezpečnosti před nadcházející turistickou sezónou. Bavili jsme se o dopravní policii, připravenosti policie reagovat na akce tipu technoparty, i když zdůrazňuji, že žádní signály o případném konání takové akce na území kraje zatím nemáme. Řeč byla také o připravenosti policie dělat svou práci ve vyhlášených turistických centrech. Z konkrétních témat jsem se věnovali práci dopravní policie, ale také nárůstu extremismu v České republice. Jihočechy může těšit, že situace u nás není nijak kritická a vyhrocená. To ale neznamená, že bychom měli usnout na vavřínech a nevěnovat tomu pozornost,“ upřesnil obsah jednání hejtman Zimola.

Skinhome - samolepky na zeď Skinbook - samolepka na notebook Fabrix - pouzdra na notebooky, iPady, iPody, iPhony, mobilní telefony, hard disky, fotoaparáty